Het gebruik van Ritalin of verwanten lijkt zo normaal, maar is het dat wel?

Mijn dochter is recent voor dyslexie, concentratieproblemen en een stevig schooltrauma bij Guen geweest.
Om zich te concentreren gebruikte ze, net als haar broer, Ritalin.
Ondanks haar inzet, had zij het afgelopen schooljaar alleen maar zware onvoldoendes behaald en zag ik de frustratie bij haar groeien en groeien.

Het is echt onvoorstelbaar wat de methode van Voorbij-Dyslexie direct aan verbetering bracht.
Al vanaf de eerste keer voelde mijn dochter dat er iets bijzonders gebeurde en dat teksten ineens sneller te lezen waren maar ook dat alles sowieso beter binnenkwam en voor het eerst kreeg ze haar toetsen af.

Na deze korte en krachtige behandeling stegen de schoolcijfers naar mooie voldoendes en zag ik weer een blij kind. Ik werd zo enthousiast dat ik mijn zoon, die heel veel onrust in zich had en de diagnose ADHD had gekregen, ook eens meenam.

Guen zag er direct heil in. Hoewel mijn zoon minder duidelijke cognitieve problemen ervoer, wilde hij graag naar Guen daar ze hoop schetste hem te kunnen helpen. Eerlijk, ik kon me er niets bij voorstellen.
Ook bij hem waren er mankementen te vinden in de basis waarop hij dingen op school had geautomatiseerd. In een tel liet Guen mij zien waar het probleem zat.
Mijn zoon kan nu snel leren, lezen en rekenen en beide kinderen zijn medicatie-vrij!

Wat enorme indruk op mij maakte, was dat Guen vroeg wat de meest nare ervaring rondom zijn probleem was geweest. Mijn zoon zei dat de medicatie hem enorme buikpijn en een hoofd vol chaos had bezorgd en dat hij daar nu van verlost was.
Daarnaast stelde ze de vraag of de medicatie hem had geholpen en zowel hij als ikzelf moesten daar tot mijn grote verbazing allebei nee op zeggen.
Niemand heeft ooit gevraagd wat de medicatie met hem deed! Wij dachten dat het nodig was!
Hoeveel andere kinderen lopen er rond met ditzelfde euvel?

Toen hij de medicatie niet meer slikte begon mijn zoon te groeien en at ineens als een beest.
Verbazingwekkend!
In een paar weken is hij veranderd van een onzeker kind in een stoere gezonde jongen die heerlijk in zijn vel zit en school is een makkie voor hem.
Wauw onvoorstelbaar, wat een resultaat…..

Ik raad deze methode iedereen aan, een kort traject, zonder oefenen met een onvoorstelbaar resultaat.
Bedankt Guen,
Suze