Guen Leesberg

Mijn grootste wens is om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen, die cognitief, psychisch of fysiek vastlopen te helpen op weg naar een beter leven.

Guen Leesberg_Voorbijdyslexie_dyscalculie

Visie
In mijn directe omgeving ben ik regelmatig in aanraking gekomen met kinderen die serieuze leerproblemen ondervonden. Ik zag de onbevangenheid van deze kinderen veranderen in een somberheid en een soort negatieve alertheid. Er ontstond soms zelfs een wantrouwen naar de wereld toe. Dit heeft diepe indruk op mij gemaakt. Kinderen met leerproblemen hebben vaak andere bijzondere talenten. Het geeft mij energie om deze kinderen en volwassenen te mogen begeleiden naar een beter bestaan.


De maatschappij
Door ons leersysteem op school presteren rechtsdenkende kinderen vaak onder maat. Dit probleem gaat ons allemaal aan want we hebben deze kinderen eigenlijk hard nodig. Vanuit een andere kijk op de wereld kunnen zij unieke oplossingen voor problemen aandragen.
Ik ben ervan overtuigd dat de wereld er heel anders uit gaat zien als deze sociale kinderen mee mogen gaan denken met maatschappelijke problematiek. Zij kunnen ons de weg naar het basisgeluk wijzen.

“logica brengt ons van A naar B maar in de verbeelding is alles mogelijk.”
 Einstein.

Even iets over mijzelf
Ik ben geboren in Nijmegen, een mooie stad waar ik nog altijd met veel plezier woon. Ik heb twee kinderen en (volgens mijn man) een veel te grote hond. De onvoorwaardelijke liefde voor kinderen, dieren en de kracht van de natuur, geven mij het gevoel van rust, geluk en veiligheid. Het geeft me inspiratie en ik krijg er energie van.

Werkervaring
Ik ben langdurig in de zorg werkzaam geweest en heb verschillende verpleegkundige taken uitgevoerd bij verscheidene instanties waaronder farmaceuten, ziekenhuizen en huisartsen. Daarnaast heb ik medische trainingen gegeven aan huisartsen, dermatologen en dierenartsen. Ik heb nu mijn eigen praktijk waarin ik cliënten bijsta met zeer effectieve zelfhulpmethoden voor psychische en lichamelijke klachten. De methode van Voorbij-Dyslexie voor de behandeling van leerproblemen is hieruit geboren.

Mijn enthousiasme
Ik ben een echt mensenmens, maar niet zozeer in grote menigten. Ik ben meer gericht op persoonlijk diepgaand contact.
Mensen helpen is iets dat ik van nature heb ontwikkeld.
Met de methode van Voorbij-Dyslexie is het mogelijk mensen met leerproblemen de weg te wijzen naar hun talenten en daar word ik heel blij van.

Meer weten? Neem dan contact met mij op.
contactformulier