Dyslexie: Is onze maatschappij verantwoordelijk? Deel 2

Vorige keer schreef ik een artikel op mijn blog over de vraag die ik mezelf al heel lang stelde: ‘Waarom zijn er in Nederland zo weinig rechtsdenkenden? Waarom doen wij in onze Westerse wereld zo verschrikkelijk ons best om onze intuïtie en ons gevoel uit te schakelen?

Sander
Op een dag kwam Sander bij mij in de praktijk voor de behandeling van een Burn-out.
Met doeltreffende zelfhulpmethoden (www.eft-nijmegen-sanitas.nl) timmerden we stevig aan de weg en al gauw voelde hij zich een ander mens worden.

Een nieuw fenomeen
Na enkele sessies gaf Sander te kennen dat het opvallend was dat hij ineens zoveel last kreeg van zijn Dyslexie.
Een bijzonder interessant fenomeen. Hoe kon het zo zijn dat iemand die in de loop der jaren nauwelijks meer opmerkte dat hij Dyslexie had, opeens constateerde dat lezen en schrijven weer opvallend moeizamer gingen?

Aanpak Dyslexie
Aangezien de methoden die bij Voorbij-Dyslexie gehanteerd worden hier prima op inspringen startte ik met testen. Gek genoeg was deze Dyslect linksdenkend. Sander kon het danseresje alleen maar linksom zien draaien. Ik besloot me even op de aanpak van de Dyslexie te richten.
Tijdens de tweede sessie vertelde Sander dat hij de test van het danseresje thuis weer had uitgeprobeerd. Het danseresje switchte nu constant van link naar rechts en viceversa. Maar waarom? Had ik de vorige keer dan niet goed getest?

Voordeel
Grappig, dat switchen kan best handig zijn want je kunt dan gemakkelijk van de emotionele naar de rationele hersenhelft switchen en daar kan je je voordeel mee halen.

Conclusie?
Maar hoe liep dit uiteindelijk af? Wat kon dit betekenen?

Wil je weten hoe het verder ging met Sander? Lees dan in het volgende blogbericht over de bevindingen hieromtrent.