Ervaring van Didier

Didier uit Beuningen

Leerprobleem
Al vroeg op de basisschool kreeg ik de stempel Dyslexie. Tot aan het einde van de middelbare school kreeg ik elke week extra ondersteuning.
Mede doordat er werd gezegd dat ik niet zo goed was in lezen, kreeg ik steeds meer afkeer van teksten en vermeed deze. Het genot om kennis tot me te nemen werd mij hierdoor ontnomen.

Ongeloof
Toen ik hoorde over de methode van Guen, was ik eerst erg sceptisch. Een nieuwe manier om weer plezier in lezen te krijgen sprak mij toch wel aan. Ik had toevallig gehoord dat ‘Scott Flansburg’ aantoonde dat de reguliere methoden op school om te leren rekenen maar een paar van de vele manieren zijn om te leren rekenen. Dit zette mij aan het denken en ik ben toch nieuwsgierig geworden. 

Werkwijze
Guen leerde mij zonder trucjes of ezelsbruggetjes hoe ik op mijn eigen manier dingen wil onthouden. Ik leer gewoon anders dan anderen.

Resultaat
Ik kan nu opeens moeiteloos lange teksten lezen en dat was juist waar ik altijd zo tegenop zag. Het voelde zo natuurljk dat ik er niet eens van opkeek dat ik in een weekend een handboek van mijn werk van 800 pagina’s doorlas.
De methode van Voorbij-Dyslexie zorgde er tevens voor dat het nare gevoel nu weg is dat ik altijd had als ik naar teksten keek.
Ik raad anderen aan het uit te proberen, het is echt de moeite waard.
contact